20 t/m 25 september 2019

Rodermarkt Feestweek

Op de vierde dinsdag van september wordt al sinds 1727 de Rodermarkt georganiseerd. Voorheen werd dit gedaan door de gemeente Noordenveld en tegenwoordig heeft "De Vereniging voor Volksvermaken" de touwtjes stevig in handen. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt, is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. 

De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt en wordt op woensdag na de Rodermarkt afgesloten.

6 dagen lang feest

Groot feest in het centrum

De Rodermarkt feestweek is één van de grootste feestweken van Noord-Nederland. De hele week staat het dorp Roden in het teken van dit festijn. Vele straten zijn versierd en in het centrum is zoals altijd een grote kermis. Tijdens deze week is het iedere avond groot feest in de cafés en op het terrein van de Jaarbeurs Roden.

een hele nacht feest en gezelligheid

De nacht van Roden

Tijdens de nacht van Roden komen mensen uit heel het land (en buitenland) naar Roden, om één van de grootste feesten van Noord Nederland mee te maken en mee te vieren. 


De Rodernacht valt dit jaar in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 september.

de traditionele rodermarkt

De vee- en warenmarkt

Op de vierde dinsdag van september wordt al sinds jaar en dag de Rodermarkt georganiseerd. Voorheen werd dit gedaan door de gemeente Noordenveld en tegenwoordig heeft "De Vereniging voor Volksvermaken" de touwtjes stevig in handen. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt, is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt met de Miss Noord Nederland verkiezing en wordt op woensdag na de Rodermarkt afgesloten.

winst of verlies, sowieso een gezellige dag uit

Kortebaandraverijen

Woensdag is de officiële laatste dag van de Rodermarkt Feestweek. Dan is er nog altijd de druk bezochte kortebaandraverij op de Norgerweg. Voor deze gelegenheid wordt deze weg bedekt met zand, waarna er de draverij wordt gehouden. Een kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky’s. De kortebaan wordt onder auspiciën verreden van de Nederland draf en Rensportvereniging en inzet in het kampioenschap van Noord Nederland.

Om de middag nog wat extra spanning mee te geven, is er ook de gelegenheid een gokje te wagen.

Herman Holland toont de Rodermarkt betaalmunt Ronermark
Een betaalmiddel voor alle horeca

De Ronermark

Ook dit jaar heeft de Rodermarkt weer 1 betaalmiddel: De Ronermark. De prijs van de munt is € 2,50. De munten zijn verkrijgbaar en te besteden bij alle deelnemende horeca en de Jaarbeurs Roden. Makkelijk toch?


Ronermarken kun je kopen (en uitgeven) op de volgende locaties: 


1. Onder de Linden 

2. De Pompstee 

3. Mo’s Cafe 

4. Wapen van Drenthe 

5. Jaarbeurs Roden

het begin van rodermarkt

Miss Noord maakt plaats voor 'Boerenrock'

Dit jaar geen 12 Missen op de catwalk, maar rocken, brokken en bier drinken op de vrijdagavond!

'Boerenrock' met o.a. de heren van Bökers!

Sta jij al op aanwezig op Facebook?